Home | Gastenboek | Roodbootje | Alle andere weken | Linke boel |
Roodharigen | Pieterpad | Op straat | Filmpjes | Bemmel en omstreken |
Week 43-2016 23-10 Paar daagjes naar de Moezel met Agnes. Fietsen nemen we ook mee. We hebben een logeeradres in Kröv. Vandaag fietsen we tot een stukje voorbij Bernkastel. 60 km op de teller. Er wordt een nieuwe brug gebouwd. Dat is een gigantisch hoog bouwwerk. Je snapt niet dat het allemaal blijft staan. En ja hoor de putdeksel komt weer in beeld. 24-10 Er is voor vandaag de hele dag regen voorspeld en dat is ook idd zo geweest. We gaan daarom met de auto op pad. Eerst naar Cochem, dat was zo wie zo te ver fietsen en daarna naar Burg Eltz. Voor we daar zijn moeten we onze auto ergens parkeren en een half uurtje lopen door het bos. Ondanks alle regen een mooi dagje. Overigens loopt er een goed fietspad langs de Moezel. Mijn autootje heeft zich ondanks het geringe motorvermogen, de bagage en twee fietsen achterop toch kranig gehouden. Beilstein. We stoppen hier om deze foto te kunnen maken maar hadden niet in de gaten dat het een op- en afrit was van een pont. Achter onze auto komt ondertussen een camper staan die wel over wil varen. We kunnen geen kant meer op dus we varen ook noodgedwongen naar de overkant. De pont is ook gelijk vol met de camper en onze auto. Bij de volgende brug weer naar de andere kant. In Cochem drinken we thee/koffie met gebak. Burg Eltz. Op de terugweg is de Moezel bij Cochem bijna zo glad als een spiegel dus nog even een fotostop. 25-10 Vandaag weer droog weer dus gelukkig weer op de fiets! Nu fietsen we vanuit Kröv de andere kant op. We fietsen via Traben Trarbach naar Zell. Soms aan de ene kant van de Moezel en soms aan de andere kant al naar gelang waar het fietspad is. 70 km op de teller. 28-10 (Pittige) wortel-gembersoep gemaakt. Lekker! 1 kilo winterwortel 2 uien 1 rood pepertje 6 cm gember 1 stengeltje sereh (citroengras) 2 uitgeperste sinaasappels 2 teentjes knoflook 1 1/2 liter bouilon
Alles snijden, persen en klaarzetten. Ui, knoflook en pepertje glazig bakken in olijfolie. Wortelen, bouilon, sinaasappelsap en sereh erbij en ongeveer 30-40 zachtjes koken. Sereh verwijderen en dan pureren met de staafmixer. Smullen! Eventueel met een eetlepel geklopte slagroom (zonder suiker) of Griekse yoghurt. |